Есть его начали очень давно. Сначала употребляли в пищу древние египтяне, греки и римляне, позднее римские легионеры завезли в Европу, где он тоже прижился. Теперь кресс-салат введен в культуру, существуют разные его сорта. Для еды берут прикорневые листья и молодые побеги.
Они содержат эфирное масло и много белка, богаты углеводами и минеральными веществами. Есть аскорбиновая кислота, каротин, рутин, витамины группы В, йод и т.д. У салата приятный терпкий вкус, чем-то сходный со вкусом хрена и горчицы. Его добавляют в салаты и винегреты, используют как приправу и гарнир к самым разным блюдам. Служит он и для украшения стола.
Особенно кресс-салат полезен детям и людям пожилого возраста. Он повышает аппетит, укрепляет нервную систему, заставляет лучше работать щитовидную железу, очищает кровь, дыхательные и мочеточные пути. Очень полезен при малокровии, диабете, авитаминозах и сыпи на коже, в условиях повышенной радиации. Выращивать эту однолетнюю скороспелую холодостойкую культуру просто.
Правда, она требовательна к регулярному обеспечению влагой. При ее нехватке быстро образуются цветоносные побеги. Есть смысл высевать кресс-салат «поточным» методом — через каждые 10-20 дней. Первый раз его сеют в самые ранние сроки. Летом лучше помещать в затененное место. Ширина междурядий — 15-20 см. Глубина посева 0,5-1 см. После этого почву слегка уплотняют. Его можно выращивать и зимой — на окне.
15255 144316I discovered your weblog internet site web site on the search engines and check several of your early posts. Always sustain up the quite excellent operate. I lately additional increase Rss to my MSN News Reader. Searching for toward reading significantly far more on your part later on! 304807
31070 998249Intriguing post. Positive that Ill come back here. Great function. 916495
494781 736337i was just surfing along and came upon your blog. just wanted to say excellent job and this post really helped me. 281929
It’s impressive that you are getting ideas from this post as well as from our
argument made at this place.
529158 107890Id ought to talk to you here. Which is not some thing I do! I quite like reading a post which will make men and women believe. Also, numerous thanks permitting me to comment! 963908
You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most people will go along with with your site.
Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other
sites? I have a blog centered on the same ideas you
discuss and would really like to have you share some
stories/information. I know my viewers would appreciate your work.
If you are even remotely interested, feel free to shoot
me an email.
323569 586177articulo agregado a favoritos, lo imprimir cuando llegue a la oficina. 737377
901631 377639Thank you for this fantastic post! It has long been incredibly beneficial. I wish which you will carry on posting your understanding with us. 21616
Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors!
I have been reading out some of your posts and i can state pretty clever stuff. I will surely bookmark your blog.
I haven’t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂
Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!
Hi my loved one! I want to say that this post is amazing, great written and come with almost all important infos. I would like to look extra posts like this .
naturally like your web-site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the reality nevertheless I’ll definitely come back again.