Перилла в кулинарии и медицине

10
267

Перилла в кулинарии и медицине
В средней полосе перилла — ценное однолетнее пищевое, лекарственное и декоративное растение. Перилла кустарниковая пурпурная имеет темно-бордовые с бронзовым оттенком по краю листья, которые востребованы при приготовлении блюд японской кухни и в китайской медицине. Аромат листьев представляет собой смесь запахов тмина и мускатного ореха с привкусом изюма, прекрасно подходит к жареным блюдам. Перилла кустарниковая кудрявая с зелеными листьями имеет вкус тмина с нотами аниса и корицы.

Листья периллы богаты минеральными веществами, эфирными маслами, содержат витамины С, Вр В2, РР, кальций и калий. По содержанию каротина перилла иногда превосходит корнеплоды моркови.

Молодые листья используют в свежем виде в салатах, мясных и рыбных блюдах, а более зрелые солят, квасят и маринуют, сушат и в порошке добавляют к мясным и овощным блюдам (в небольшом количестве, так как они имеют сильный аромат). Красные декоративные листья востребованы для сервировки блюд и в качестве красителя в консервах.

Источник: supersadovod.ru

10 КОММЕНТАРИИ

  1. Admiring the time and effort you put into your site and detailed information you offer.
    It’s good to come across a blog every once in a
    while that isn’t the same outdated rehashed information. Excellent read!

    I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

  2. I simply couldn’t go away your site prior to suggesting that I extremely enjoyed the
    usual info a person supply on your guests? Is gonna be back
    frequently in order to check out new posts

  3. hey there and thank you for your info – I have certainly picked up
    anything new from right here. I did however expertise several technical
    points using this site, as I experienced to reload the web site a
    lot of times previous to I could get it to load properly.
    I had been wondering if your hosting is OK? Not that
    I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your
    quality score if advertising and marketing with Adwords.

    Well I’m adding this RSS to my email and can look out
    for much more of your respective interesting content.
    Make sure you update this again very soon.

  4. Do you have a spam issue on this blog; I also am a
    blogger, and I was wondering your situation;
    we have created some nice practices and we are looking to trade solutions with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here

восемнадцать + десять =