Сушим зеленый горошек

12
290

Сушим зеленый горошек
Для сушки зеленого горошка горох насыпают в мелко-ячеистую сетку, на 1-2 минуты опускают в кастрюлю с кипящей водой, затем сразу охлаждают, промыв в холодной воде, и снова опускают в кипяток на 1-2 минуты. После второй бланшировки горошек подсушивают.

Для этого его рассыпают в темном месте тонким слоем на полотне, а затем досушивают в духовке при температуре +60-70°С в течение 12-14 часов. После досушивания горох охлаждают, опять в темном месте, прикатав для устранения пустот доской, и еще раз окончательно просушивают в духовке.

Сушеный зеленый горошек должен быть бархатистым, матового темно-зеленого цвета. Из 4 кг зеленого горошка получается 1 кг сушеного. Перед употреблением в пищу сушеный горох заливают кипятком в соотношении 1:4.

Источник: supersadovod.ru

12 КОММЕНТАРИИ

  1. 537974 714728After study several of the weblog articles for your internet web site now, and i also genuinely such as your strategy for blogging. I bookmarked it to my bookmark internet internet site list and are checking back soon. Pls take a look at my web page in addition and tell me what you believe. 41199

  2. 583788 653939Attractive part of content material. I just stumbled upon your internet site and in accession capital to claim that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way Ill be subscribing to your feeds and even I achievement you get entry to constantly rapidly. 483148

  3. 969676 113539The book is wonderful, but this review is not exactly spot-on. Being a Superhero is a lot more about selecting foods that heal your body, not just eating meat/dairy-free. Processed foods like those mentioned in this review arent what Alicia is trying to promote. If you arent open to sea vegetables (and yes, Im talking sea weed), just stop at vegan. 728718

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here

одиннадцать + 20 =